67
Με τις προκλήσεις στην παραγωγή κακάο λόγω ασθενειών και κακών καιρικών συνθηκών, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που εξετάζουν τη χρήση εναλλακτικών λύσεων, όπως η αντικατάσταση του κακάο με βούτυρο καριτέ. Άλλες εταιρείες επενδύουν σε τεχνολογίες όπως η καλλιέργεια κα κάο στο εργαστήριο και η ακριβής ζύμωση με χρήση βρώμης και ηλιόσπορων ως υποκατάστατα. Αυτές οι καινοτομίες στοχεύουν στη διατήρηση της ποιότητας της σοκολάτας, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από το παραδοσιακό κακάο.