Η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα ARTOZA όλων των εποχών! 

Με 25.477 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο η ARTOZA 2025 έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας!

by admin

Νέα, δυναμική και πιο εξωστρεφής από ποτέ, 19η ARTOZA ολοκληρώθηκε με θριαμβευτική επιτυχία, προσελκύοντας 25.477 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνάψουν εμπορικές επαφές και συμφωνίες, να παρακολουθήσουν επιμορφωτικές εκδηλώσεις, να ανακαλύψουν νέες συνταγές και να ζήσουν από κοντά την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικράτησε για 4 ημέρες, γεμάτες πάθος και καινοτομία. Μάλιστα, η ARTOZA κατάφερε φέτος να συγκεντρώσει όλες τις γενιές αρτοποιών και ζαχαροπλαστών, δημιουργώντας ένα μοναδικό νοσταλγικό κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων.

Η συμμετοχή 220 κορυφαίων εκθετών αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη διαχρονική τους προσήλωση στην μεγαλύτερη έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής της χώρας. Οι business oriented επισκέπτες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων, από το εύρος των επιλογών και των λύσεων που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events.

 

Δυναμικό παρών του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου στα εγκαίνια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων των κλάδων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.  Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM SΑ, κ. Θάνος Παναγούλιας, ο οποίος δήλωσε: «Η ARTOZA δεν είναι απλά μια έκθεση, είναι όλη η αγορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους αυτούς που σήμερα είναι εδώ και στηρίζουν στην πράξη την αγορά, γιατί η αγορά θέλει έργα και όχι λόγια. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τον κλάδο που μας στηρίζει. Επίσης, θα ήθελα να πω και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη δική μου ομάδα που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, διοργανώνει φέτος μια λαμπρή ARTOZA».

 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλάστων Ελλάδος κ. Γλύκος Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε: «Στην ARTOZA δεν βρισκόμαστε απλά σε μια έκθεση. Βρισκόμαστε στην καρδιά της δημιουργίας, της καινοτομίας και της εξέλιξης. Εδώ, όπου η παράδοση συναντά το μέλλον, όπου οι γεύσεις γίνονται εμπειρίες και όπου το πάθος για τη ζαχαροπλαστική μετατρέπεται σε τέχνη. Η ζαχαροπλαστική δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, είναι μια διαρκής αναζήτηση της τελειότητας. Κάθε γλυκό που δημιουργούμε δεν είναι απλά μια συνταγή, είναι μια ιστορία γεμάτη έμπνευση, ποιότητα και αφοσίωση. Σήμερα, όλοι εμείς εδώ έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε γνώσεις, να ανταλλάξουμε ιδέες και να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον. Σε αυτόν τον αγώνα είναι σημαντικό να  κρατήσουμε την ποιότητά μας. Αυτή που μας έφερε εδώ κι αυτή που θα μας κρατήσει δυνατούς στο μέλλον».  Τρίτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μούσιος Μιχάλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε και στο θέμα των αυξήσεων, αναφέροντας ότι σίγουρα το 2022 υπήρξε σημαντική αύξηση στις τιμές των προϊόντων φούρνου, όπως και σε όλα τα προϊόντα, όμως από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει σταθερή.

 

Στην πορεία, ο Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ανέφερε ότι οι εκθέσεις της FORUM αναβαθμίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δίνουν κίνητρα στους επαγγελματίες να επισκέπτονται τις εκθέσεις για να δουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις πρώτες ύλες.  Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου & Τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Νικητιάδης Γιώργος, στη συνέχεια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε δίπλα να ζυμώσουμε μαζί το μέλλον», ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη εμβέλεια που έχει η έκθεση. Τέλος, στο βήμα ανέβηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι βιοτεχνικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως είναι αυτές που συμμετέχουν στην ARTOZA, είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που υπάρχει έντονη κινητικότητα στην έκθεση από την πρώτη κιόλας ημέρα.

 

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες  στα εγκαίνια της έκθεσης, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της O.MIND Creatives κ. Θεόδωρος Δημητριάδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών κ. Μάνος Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών & Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης, κ. Παπαδόπουλος Μακάριος,  ο Β’ Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Ζαχ/στών & Συν. Επαγ/των Τριπόλεως κ. Τερζής Ιωάννης, ο κ. Βασιλείου Ευθύμης (Σύνδεσμος Κατ/ρχών Ζαχ/στών Πειραιά, ο κ. Σαχινίδης Παναγιώτης (Σωματείο Αρτοποιών Διοικ. Πρωτευούσης), ο κ. Καπώνης Σωτήριος (Σωματείο Αρτοποιών Αιτωλικού), ο κ. Κούτσικος Χρήστος (Σωματείο Αρτοποιών Ανατολική Αττικής), ο κ. Τσουκαλάς Θεόδωρος (Σωματείο Αρτοποιών Αρκαδίας), κ. Κόγιας Δημήτρης (Σωματείο Αρτοποιών Βέροιας), ο κ.Παπαθανασίου (Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας), κ. Τζαμαριάς Χριστόφορος (Σωματείο Αρτοποιών Κεφαλονιάς & Ιθάκης), κ. Γκούλιος Αλέξανδρος (Σωματείο Αρτοποιών Λάρισας), κ. Τσίτουρας Γρηγόρης (Σωματείο Αρτοποιών Φθιώτιδας), ο κ. Μαλαγάρης Αναστάσιος (Σωματείο Κατ/ρχών Ζαχ/στών Ξάνθης), ο κ. Βασιλείου Βασίλειος (Σωματείο Κατ/ρχών Ζαχ/στών Χαλκίδας).

 

Ενθουσιασμένοι οι Hosted Buyers 

Οι 200 Hosted Buyers εντυπωσιάστηκαν από την άρτια διοργάνωση της έκθεσης και δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι. Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών, πραγματοποίησαν περισσότερα από 3.000 προγραμματισμένα b2b meetings με εκθέτες, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της ARTOZA. Συγκεκριμένα, οι Hosted Buyers προέρχονταν από αγορές-στόχους, όπως Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Ιορδανία, καθώς και από χώρες της Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία και Μολδαβία.

 

Εντυπωσιακά Special Events

Στα special events που έλαβαν χώρα στα ειδικά διαμορφωμένα stages οι επισκέπτες έλαβαν πολύτιμες συμβουλές, γνώσεις, τεχνικές και ιδέες, ενώ παρακολούθησαν όλες τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως. Στη σκηνή των Masterclasses, ανέβηκαν κορυφαίοι αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες και παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για συνταγές και προϊόντα, που μπορούν να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις μιας επιχείρησης. Στο ARTOZΑ Lab καταξιωμένοι εισηγητές και στελέχη της αγοράς πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και ομιλίες γύρω από το marketing και management, καθώς και όλα τα επιχειρηματικά ζητήματα που οδηγούν σε μια επιτυχημένη επιχείρηση και διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου.

Επίσης, η έκθεση για πρώτη φορά δημιούργησε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, γνωστό ως Coffee Village, όπου φιλοξένησε κορυφαίες προμηθευτικές εταιρείες από όλο το φάσμα του καφέ– υψηλής ποιότητας coffee specialities, επιλεγμένες ποικιλίες από όλον τον κόσμο, εξαιρετικής απόδοσης επαγγελματικές μηχανές και εξοπλισμό – με στόχο να ενισχύσουν την εμπειρία του πελάτη και ταυτόχρονα την κερδοφορία της επιχείρησής τους.

Στη γειτονιά του Coffee Village βρισκόταν και το Stage όπου πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Latte Art, Ibrik και Cup Tasters από τον SCA Greece.

 

Related Posts

Leave a Comment