Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας απευθύνω τον παρόντα χαιρετισμό, ύστερα από δύο εξαιρετικά σημαντικές εκδηλώσεις που ανέδειξαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη δυναμική και την ποιότητα του κλάδου μας.
Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού, που διοργανώθηκε από το Σωματείο Αθηνών, Πειραιά και Προαστίων στον Πειραιά, αποτέλεσε μια γιορτή της γεύσης και αυθεντικής δημιουργίας. Ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση, η οποία ανέδειξε την υψηλή ποιότητα, τη φαντασία και το μεράκι των ζαχαροπλαστών στο παραδοσιακό, χειροποίητο παγωτό. Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας δίνει ώθηση να καθιερώσουμε αυτή την ημέρα ως θεσμό για τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας το ελληνικό βιοτεχνικό παγωτό πιο κοντά στον καταναλωτή.
Εξίσου επιτυχημένη και εξαιρετικά εμπνευστική ήταν η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε εν πλω στον Βόλο, με θέμα «Η Γλυκιά Ηγεσία της Εξυπηρέτησης», την οποία παρουσίασε ο κ. Γιάννης Καλογεράκης. Μέσα από μία καθηλωτική εμπειρία, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς μπορούν να ενθουσιάζουν τους πελάτες τους καθημερινά και να εμπνέουν την ομάδα τους, χτίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον που ενδυναμώνει και εξελίσσει. Η ημερίδα αυτή, που διοργανώθηκε με άψογα από το Σωματείο Βόλου, επιβεβαιώνει την ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης και εστίασης όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζουμε μέσα από τη δουλειά μας. Θέλω να συγχαρώ θερμά τα δύο Σωματεία για τη διορατικότητα, την οργάνωση και την αγάπη με την οποία υπηρετούν τον κλάδο μας. Η Ομοσπονδία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενδυναμώνει την ελληνική ζαχαροπλαστική και φέρνει την τέχνη μας στο προσκήνιο.
Σας εύχομαι από καρδιάς ένα ξεκούραστο, δημιουργικό και γεμάτο έμπνευση καλοκαίρι. Με υγεία, φαντασία και αγάπη για τη δουλειά μας, συνεχίζουμε δυναμικά!