Με απόλυτη επιτυχία η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού στον Πειραιά!

Χιλιάδες επισκέπτες, 2,5 τόνοι παγωτού, μία επετειακή γεύση για τα 100 χρόνια, ο Λεόνε και θρύλοι του Ολυμπιακού σε μια μοναδική γιορτή δροσιάς!

by admin

Οι Πειραιώτες γιόρτασαν και γεύτηκαν εντελώς δωρεάν υπέροχες γεύσεις παγωτού στην πιο γλυκιά διοργάνωση, την 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοραή με μεγάλη επιτυχία στις 12 Ιουνίου στην «καρδιά» της πόλης, συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο, δροσιστικό και άκρως εορταστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αθήνας, Πειραιά και Προαστίων,  την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), τον Δήμο Πειραιά,, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρουσιάστηκε η επετειακή γεύση «Ολυμπιακός 100 Χρόνια», με χρώματα και αρώματα εμπνευσμένα από τον «Θρύλο», ως ένας γλυκό φόρο τιμής στον εμβληματικό σύλλογο του Πειραιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε τις εντυπώσεις και ασφαλώς προσφέρθηκε σε όλους.

 

Ο Πειραιάς γέμισε με γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα, καθώς μικροί και μεγάλοι γνώρισαν από κοντά την τέχνη του βιοτεχνικού παγωτού και εκτίμησαν τη διαφορά του από τα τυποποιημένα προϊόντα της αγοράς, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες και μεράκι. Είναι χαρακτηριστικό πως προσφέρθηκαν περισσότερο από 2,5 τόνοι παγωτού στον κόσμο.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλύκος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Μαστρονικόλας, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Πειραιώτης, Ευθύμιος Βασιλείου, τα μέλη και οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

 

Aπό αριστερά προς τα δεξιά, Γιάννης Μαστρονικόλας, Μίλτος Σαλτακούλιας, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Ευθύμιος Βασιλείου, Γιάννης Μώραλης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Γιάννης Γλύκος, Γιάννης Παπαδόπουλος

 

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Πρόεδρος Γιάννης Γκαϊτατζής, ο Γενικός Γραμματέας, Αντώνης Γλύκας και οι Νίκος Βαμβακούλας, Γιώργος Αμανατίδης, Μηνάς Χατζίδης, Δημήτρης Καλίκας, Γιώργος Βαΐτσης, Γιώργος Κοκολάκης, Χρήστος Καλτσάς μεταφέροντας μηνύματα αθλητισμού, ιστορίας και ενότητας.

 

Aπό αριστερά προς τα δεξιά, Ευθύμιος Βασιλείου, Μίλτος Σαλτακούλιας, Άρης Κίσκος, Γιάννης Γλύκος, Νίκος Κίσκος, Παντελής Χατζόπουλος, Μίλτος Σαλτακούλιας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Μαστρονικόλας.

 

 

Ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλύκος, σημείωσε: «Εγκαινιάζουμε στην Ελλάδα την Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού και στόχος μας είναι η πρωτοβουλία αυτή να θεσμοθετηθεί. Εφέτος γίνεται για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πειραιά, την ΠΑΕ Ολυμπιακός,  το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μαζί με τα σωματεία του Πειραιά και της Αθήνας. Είναι μια μεγάλη γιορτή και είναι χαρά μας που συμμετέχει τόσος πολύς κόσμος».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Ο Πειραιάς απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι ξέρει να γιορτάζει με τρόπο μοναδικό, αυθεντικό και ανθρώπινο. Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού στην πόλη μας ήταν μια εμπειρία γεύσης και ιστορίας, συνδεδεμένη με την επέτειο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού,  του σπουδαιότερου  πολυαθλητικού Συλλόγου της χώρας που γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές δόξας και συγκίνησης στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η επετειακή γεύση παγωτού για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ήταν το σύμβολο αυτής της γιορτής – μια γεύση φτιαγμένη με έμπνευση, υπερηφάνεια και συναίσθημα. Μια γεύση χαράς και μνήμης για μικρούς και μεγάλους φίλους του Ολυμπιακού! Είδαμε χιλιάδες χαμόγελα, μικρά παιδιά να τρέχουν γύρω από τον Λεόνε, βετεράνους του Ολυμπιακού που τίμησαν τη φανέλα και έγραψαν ιστορία να συγκινούν με την παρουσία τους, γονείς να μοιράζονται παγωτό με τα παιδιά τους και την πλατεία Κοραή να γεμίζει με χρώματα, μουσική και ζωντάνια. Αυτός είναι ο Πειραιάς που θέλουμε: μια πόλη που ενώνει γενιές, που τιμά την παράδοση, που δίνει χώρο στην αυθεντική εμπειρία και τη συλλογική χαρά. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την τοπική ανάπτυξη και τη  συμμετοχή. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνδιοργανωτές και φυσικά, τους Πειραιώτες  για την μεγάλη προσέλευση. Η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού ήρθε για να μείνει στον Πειραιά και κάθε χρόνο θα είναι ακόμα πιο δυνατή, πιο γευστική και πιο πειραιώτικη».

 

H Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού στον Πειραιά αλλά και μια γιορτή επετειακή για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού! Καλή αρχή σε αυτή τη νέα γιορτή! Εύχομαι κάθε χρόνο να γεμίζει την πλατεία μας με κόσμο, να δροσίζει μικρούς και μεγάλους και να μας φέρνει όλους πιο κοντά».

 

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Μαστρονικόλας, υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη, για την πολύτιμη υποστήριξή του, καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια. Το 2025 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συμπληρώνει 100 χρόνια προσφοράς, όπως και ο ιστορικός σύλλογος του Ολυμπιακού. Με αφορμή αυτό το διπλό επετειακό ορόσημο, δημιουργήσαμε μια μοναδική γεύση παγωτού, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του θρύλου. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Αθήνας, Πειραιά και Προαστίων, της Ομοσπονδίας  Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας και διοργανώσαμε μια άψογη εκδήλωση. Όλος ο Πειραιάς απόλαυσε το παγωτό με γεύση… Ολυμπιακός!».

 

 

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, επεσήμανε:

«Είναι μια εκδήλωση όπου παρουσιάζεται παγωτό, το οποίο είναι αποτέλεσμα αγνής, επιχειρηματικής προσπάθειας, αλλά και το ίδιο το προϊόν έχει πιο υγιεινή προσέγγιση.  Ο Δήμος Πειραιά, τα Επιμελητήρια και ο Ολυμπιακός στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση «αγκαλιάστηκε» με χαρά από μικρούς και μεγάλους. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ, Γιάννης Γλύκος, βραβεύει την Ρούλα Τσαπατώρη, CEO της εταιρείας «Estelle»

 

Η Ρούλα Τσαπατώρη, CEO της εταιρίας «Estelle» που δραστηριοποιείται στον χώρο του παγωτού και βοήθησε να γίνει αυτή η εκδήλωση, υπογράμισε: «Σταθήκαμε με χαρά δίπλα σε αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία, μια ημέρα αφιερωμένη στο αυθεντικό, ελληνικό βιοτεχνικό παγωτό. Πιστεύουμε στην αξία της παράδοσης, της ποιότητας και της δημιουργίας – αξίες που αναδείχθηκαν μέσα από τη συγκεκριμένη δράση. Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προβολή του κλάδου και τη σύνδεσή του με το ευρύ κοινό. Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια που ενδυναμώνει την ΟΕΖΕ».

 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ, Γιάννης Γλύκος, βραβεύει τον Κώστα Φραγκάκη, CEO της εταιρείας «Αγροκτήματα Κιθαιρώνα»

 

Τέλος ο Κώστας Φραγκάκης, CEO της εταιρίας «Αγροκτήματα Κιθαιρώνα» που δραστηριοποιείται στον χώρο των γαλακτοκομικών και παρείχε το γάλα για να φτιαχτεί το παγωτό, υπογράμισε: «Νιώθουμε πραγματική ικανοποίηση που συμβάλαμε στη γιορτή αυτής της αυθεντικής ελληνικής δημιουργικότητας. Η συγκεκριμένη δράση δείχνει πως όταν ενώνουμε δυνάμεις, μπορούμε να αναδείξουμε τον πλούτο και την ποιότητα του κλάδου, όχι μόνο στην αγορά αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων. Η στήριξή μας στην ΟΕΖΕ είναι σταθερή και διαρκής».

 

 

 

Related Posts

Leave a Comment