Το Django δεν είναι μια ακόμη τζελατερία που «έτυχε» να πετύχει στην Αθήνα. Είναι το αποτέλεσμα μιας ξεκάθαρης φιλοσοφίας και προσωπικού οράματος, που ξεκίνησε από τη Σύρο, όταν ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης αποφάσισε να επενδύσει στο αυθεντικό gelato με όρους γαστρονομικούς και όχι απλώς εμπορικούς. Η επιλογή του να φέρει το εγχείρημα στην πρωτεύουσα, κουβαλώντας μαζί του την εμπειρία και τη φιλοσοφία της μικρής παραγωγής, έθεσε εξ αρχής διαφορετικούς όρους στο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα project που δεν επενδύει στον εντυπωσιασμό της ποικιλίας, αλλά στην ουσία: στην εποχικότητα, τη βιωσιμότητα και την αυστηρή επιλογή πρώτης ύλης. Σε μια αγορά που συχνά παρασύρεται από έτοιμες βάσεις και μαζικά μείγματα, το Django αντιπροτείνει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζεται στην μικρή παραγωγή και τη συνεπή γευστική ταυτότητα.
Κάθε γεύση εδώ είναι αποτέλεσμα έρευνας, πειραματισμού και σεβασμού στην εποχή. Το φρέσκο γάλα, τα φρούτα εποχής, η σοκολάτα, το φιστίκι – τίποτα δεν είναι τυχαίο ή πρόχειρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα gelato με ξεκάθαρη γευστική υπογραφή, που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με υπερβολές, αλλά να κατακτήσει με την καθαρότητα των υλικών και τη σωστή τεχνική εκτέλεση.
Αξιοσημείωτο είναι πως το Django δεν ακολουθεί την πεπατημένη ούτε επιχειρηματικά: δεν επιδιώκει τη μαζικότητα, δεν «εκβιάζει» τη ζήτηση με κλασικά best sellers, αλλά επενδύει στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με ένα κοινό που σταδιακά εκπαιδεύεται να αναγνωρίζει την ποιότητα.
ΑΘΗΝΑ: Βεΐκου 15, Κουκάκι, T: 211 4222029, ΣΥΡΟΣ: Ροΐδη 10, Ερμούπολη, T: 22810 76660