Le Greche: Τεχνική αρτιότητα, ελληνική ταυτότητα

by admin

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που επανακαθορίζουν την έννοια του αυθεντικού gelato στην Αθήνα, το Le Greche ξεχωρίζει ως πρόταση που στηρίζεται όχι μόνο στη γευστική εμπειρία, αλλά -και κυρίως- στην τεχνική αριστοτεχνία και τη βαθιά γνώση της πρώτης ύλης. Από την πρώτη στιγμή, η επιχείρηση απέδειξε ότι το gelato μπορεί να αποτελέσει ένα premium προϊόν, ικανό να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τις πλέον απαιτητικές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Δεν πρόκειται για μια «ιταλική ιδέα» απλώς προσαρμοσμένη στην ελληνική αγορά, αλλά για ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο που επενδύει στρατηγικά στην ποιότητα, στην εκπαίδευση του κοινού και στη διαφοροποίηση μέσω της πρώτης ύλης.

Η Εύη Παπαδοπούλου, με σπουδές στη φημισμένη σχολή ζαχαροπλαστικής Castalimenti στην Ιταλία, υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου ζαχαροπλάστη Iginio Massari και του ειδικού στο gelato Francesco Palmieri, έθεσε υψηλά πρότυπα ποιότητας. Η στρατηγική επιλογή να παντρέψει την ιταλική τεχνογνωσία με τις κορυφαίες ελληνικές πρώτες ύλες αποδείχθηκε καθοριστική. Φιστίκι Αιγίνης, φρέσκο αιγοπρόβειο γιαούρτι, θυμαρίσιο μέλι, εσπεριδοειδή από μικρούς παραγωγούς: όλα «διαβάζονται» μέσα στο τελικό προϊόν, που δεν επιδιώκει απλώς να είναι γευστικό, αλλά να αφηγείται μια ιστορία προέλευσης και ποιότητας.

Το Le Greche λειτουργεί πια ως case study για τον επαγγελματία ζαχαροπλάστη που αντιλαμβάνεται ότι το gelato δεν είναι «εύκολο προϊόν», ούτε φτηνή εναλλακτική. Είναι πεδίο τεχνικής υπεροχής, επένδυσης στην πρώτη ύλη και δημιουργικής διαφοροποίησης. Τα 4 καταστήματα (Αγία Παρασκευή, Σύνταγμα, Νέο Ψυχικό, Ακρόπολη) κατάφεραν να «εκπαιδεύσουν» ένα απαιτητικό κοινό, να δημιουργήσουν πιστότητα και να χαράξουν μια σαφή γραμμή ανάμεσα στο μαζικό παγωτό και στο αυθεντικό artisan gelato.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Λεωφ. Μεσογείων 456, T: 210 0101617, ΑΘΗΝΑ: Μητροπόλεως 16, T: 216 7006458, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, T: 213 0416299, ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 16, T: 210 9244989

Related Posts

Leave a Comment