Μια νέα, γλυκιά πρωτοβουλία έρχεται να κατακτήσει τον Πειραιά και να γίνει θεσμός! Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αθήνας και Πειραιά, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, διοργανώνουν για πρώτη φορά την 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού. Η μεγάλη αυτή γιορτή της γεύσης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουνίου στην Πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είναι και οι επίσημοι χορηγοί της εκδήλωσης.
Μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την τέχνη του βιοτεχνικού παγωτού, ενός προϊόντος φτιαγμένου με αγνές πρώτες ύλες και μεράκι.
Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γευτούν εντελώς δωρεάν τέσσερις υπέροχες γεύσεις: σοκολάτα, βανίλια, φράουλα και μία ειδική επετειακή γεύση-έκπληξη, εμπνευσμένη από τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού.
Η πλατεία Κοραή θα γεμίσει με γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα, καθώς μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του βιοτεχνικού παγωτού και θα εκτιμήσουν τη διαφορά του από τα τυποποιημένα προϊόντα της αγοράς. Αυτή η εκδήλωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, προσφέροντας κάθε χρόνο και μια νέα γευστική έκπληξη στο κοινό σε ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας.
Βιοτεχνικό vs. Βιομηχανικό παγωτό: Τι πρέπει να γνωρίζετε
Το βιοτεχνικό παγωτό είναι μια φρέσκια, χειροποίητη γλυκιά δημιουργία που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, αγνό γάλα, φρέσκια κρέμα και φρέσκα φρούτα χωρίς συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα. Σε αντίθεση με το βιομηχανικό παγωτό, που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες με σκοπό τη μακροχρόνια συντήρηση και τη διανομή σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, το βιοτεχνικό παγωτό είναι φρέσκο, έχει πιο φυσική γεύση και υφή και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αγνά συστατικά.
Μια βασική διαφορά τους είναι η υφή και η γεύση. Το βιοτεχνικό παγωτό έχει πλούσια, βελούδινη υφή και μια πιο αυθεντική γευστική εμπειρία, καθώς δεν περιέχει σταθεροποιητές ή υπερβολικό αέρα, όπως το βιομηχανικό, το οποίο συχνά περιλαμβάνει επεξεργασμένα λιπαρά και ενισχυτικά γεύσης. Επιπλέον, οι βιοτέχνες παγωτού μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές, εποχιακές γεύσεις, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά της κάθε περιόδου.