ΦΛΟΚΑΚΙ: Επένδυση στην ποιότητα και τη σύγχρονη εικόνα

by admin

Το “Φλοκάκι” συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, διατηρώντας παράλληλα την παράδοση και την ποιότητα που το διακρίνουν. Με την ανακαίνιση του χώρου σε συνεργασία με την Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΎΛΟΣ ΑΒΕΕ, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, το ζαχαροπλαστείο διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τοπική κοινωνία της Λέσβου!

 

 

Στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμού στη Μυτιλήνη, το ζαχαροπλαστείο “Φλοκάκι” προσφέρει μια νέα και ανα νεωμένη εικόνα στους επισκέπτες του, μετά την πλήρη ανακαίνιση του χώρου. Από τη δεκαετία του 1950, το “Φλοκάκι” παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς της το πικής κοινωνίας για την υψηλή ποιότητα και την παραδοσιακή τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Στη σημερινή του μορφή, κάτω από τη διεύθυνση των δύο αδελφών, Λευτέρη και Γιώργου Μαντζουράνη, το κατάστημα συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία και τεχνολογίες, αναδεικνύοντας τον σε έναν από τους πιο εκλεκτούς προορισμούς για γλυκά και παγωτά.

 

Παράδοση και υψηλή ποιότητα

«Στο “Φλοκάκι“, η ποιότητα των πρώτων υλών είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται η επιτυχία των προϊόντων μας. Ο κάθε γλυκός πειρασμός που παρασκευάζε ται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου είναι φτιαγμένος με μεράκι και αφοσίωση. Από τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά και τους εργολάβους μέχρι τα σοκολατάκια και τα εκλεράκια, η συνταγή είναι απλή αλλά αποδοτική: η χρήση μόνο αγνών υλικών και η πιστή τήρηση των πα ραδοσιακών συνταγών που περνούν από γενιά σε γενιά. Νούμερο ένα σε πωλήσεις είναι η κατηγορία της πάστας, που τις ημέρες με υψηλή επισκεψιμότητα, φεύγουν περίπου 50 κομμάτια της εν λόγω κατηγορίας. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις δημιουργίες της κατηγορίας τούρτας, για γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική περίσταση.» εξηγεί στον «Κόσμο της Ζαχαροπλαστικής» ο Λευτέρης Μαντζουράνης. Ο Λευτέρης και ο Γιώργος, έχοντας μεγαλώσει με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, αναγνωρίζουν τη σημα σία του να διατηρηθεί η παράδοση, αλλά και να ανοίξει δρόμος για νέες, καινοτόμες ιδέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία τους να παρακολουθήσουν σεμινάρια από Τούρκους ζαχαροπλάστες για την τεχνική των ανατολίτικων σιροπιαστών γλυκών, προσφέροντας στους πελάτες τους μια εμπειρία αληθινής γα στρονομικής απόλαυσης.

 

 

 

Νέος σχεδιασμός, ίδια ταυτότητα

Η ιδιοκτησιακή ομάδα του καταστήματος παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η εξυπηρέτηση των πελατών και η φιλόξενη ατμό σφαιρα του χώρου, προχώρησε πρόσφατα σε ολική με ταμόρφωση του ζαχαροπλαστείου. Για τη μελέτη, τη σχεδίαση και τον επαγγελματικό εξοπλισμό, οι ιδιοκτήτες εμπιστεύθηκαν την εταιρεία Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, το νέο περιβάλλον του καταστήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας υλικά, εντυπωσιακές κρυστάλλινες βιτρίνες και σύγχρονα ψυγεία, επιτρέπει στα προϊόντα να «αναδεικνύονται» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αισθητική του νέου χώρου συνδυάζει την κλασικά με μοντέρνα στοιχεία, προσφέροντας μια όμορφη και λειτουργική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και προσελκύει την προσοχή, κάνοντάς το ιδανικό σημείο για όσους επι θυμούν να απολαύσουν γλυκά σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι όλη η γκάμα των προϊόντων πρωταγωνιστεί και το κατάστημα παρουσιάζει μία εικόνα που ξεχωρίζει, ενώ οι εφαρμογές των υλικών και η ποιότητα τους έχουν δημιουργήσει ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο το παγωτό

«Εκτός από τα γλυκά, το “Φλοκάκι” προσφέρει και εξαι ρετικές προτάσεις παγωτού, το οποίο φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς χρώματα και συντηρητικά. Από μία εναλλασσόμενη γκάμα αρκετών γεύσεων, οι δυνητικοί πελάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ξεχωριστές και ποιοτικές επιλογές παγωτού, οι οποίες καθορίζονται με βάση την εποχικότητα. «Στη βιτρίνα του καταστήματος προσφέρονται περίπου 18 γεύσεις λόγω χωρητικότητας, ενώ η κατηγορία του παγωτού είναι διαθέσιμη στους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο. Γεύσεις όπως βανίλια (από φρέσκια βανίλια), σοκολάτα, φιστίκι και μπανά να εντυπωσιάζουν τους πελάτες με την πλούσια και φυσική τους γεύση, προσφέροντας μια μοναδική απόλαυση που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι κωδικοί-sorbet που η παρασκευή τους βασίζεται στα φρέσκα φρούτα της περιόδου. Στα επόμενα μελλοντικά μας πλάνα, αυτό που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε είναι η δημιουργία μίας τζελατερίας στη Λέσβο» απαντάει σε ερώτημα του περιοδικού για τα επιχειρηματικά πλάνα ο Λευτέρης, καταλήγοντας στο ότι η οικογενειακή παράδοση και η προ σήλωση στην ποιότητα είναι δύο από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ζαχαροπλαστείου, ενώ το ενδιαφέρον για τον πελάτη και η αφοσίωση στην αριστεία στην παραγωγή είναι αδιαπραγμάτευτα.

 

 

 

 

Φλοκάκι patisserie Ερμού 70, Μυτιλήνη.

T: 22510 – 28588

Facebook: Φλοκάκι

Instagram: patisserie flokaki

Related Posts

Leave a Comment