Τα γλυκά του Ourse συναγωνίζονται επάξια τα επιδόρπια των fine dining εστιατορίων, που παρασκευάζονται a la minute με εξαιρετικά υλικά και προσφέ ρουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αν και στο Ourse τα γλυκά δεν φτιάχνονται αυθημερόν, παρασκευάζονται καθημερινά σε μικρές ποσότητες για να εξασφαλιστεί η απόλυτη φρεσκάδα τους. Το Ourse ήταν από τα πρώτα new age pastry shops που συστήθηκαν στην Αθήνα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020, στην οδό Μυστρά 39 στη Γλυφάδα.
Στοχεύοντας πάντα στην υψηλή ποιότητα και την τελειότητα, τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου χαρακτηρίζονται από πολυεπίπεδες γεύσεις και τεχνικές, που περι λαμβάνουν αντιθέσεις στις υφές και τις γεύσεις — από το γλυκό μέχρι το αλμυρό και το όξινο — δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή, πολυαισθητηριακή εμπειρία. Οτιδήποτε δεν πωληθεί αυθημερόν, αποσύρεται οριστικά και δεν επιστρέφει στη βιτρίνα την επόμενη ημέρα και έτσι ο πελάτης μπορεί να απολαύσει γλυκά που είναι λίγων ωρών. Τα μόνα που δεν παρασκευάζονται αυθημερόν, αλλά έχουν μικρή διάρκεια κατανάλωσης είναι οι μπάρες σοκολάτας και τα σοκολατάκια. Τα γλυκά του Ourse συνδυάζουν τη γαλλική παράδοση με ελληνικές γεύσεις, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η χρήση εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, όπως η μαστίχα και το φιστίκι Αιγίνης, προσδίδει νέα διάσταση σε κλασικές γαλλικές συνταγές, αναβαθμίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτή την πρωτοποριακή προσέγγιση, το Ourse έχει διαμορφώσει τις δικές του signature εκδοχές για διάσημα γαλλικά γλυκά, όπως το Paris-Αίγινα, που αποτελεί την προσωπική εκδοχή του Paris-Brest, προσφέροντας μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα ανατροπή στα παραδοσιακά γλυκά.
Το Ourse δημιουργήθηκε από τον Στέφανο Τσουκαλά, σεφ με εκτενή εμπειρία σε γνωστά ελληνικά εστιατόρια και βαθιά αγάπη για τη γαλλική ζαχαροπλαστική, ενώ το menu του καταστήματος το επιμελείται ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης.
Ourse Athens, Μυστρά 39, Γλυφάδα Τ: 212 – 1067019
Facebook: Ourse Athens
Instagram: ourse_athens