Καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.
Κατόπιν βγάζουμε το σύρμα, προσθέτουμε το αλεύρι τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι. Πλάθουμε σε ότισχήμα επιθυμούμε και τους ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.