Τάσος Τόλης: Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη μα ούτε και έρχεται τυχαία

by admin

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το γλυκό;

Από όταν ήμουν παιδί τα αγαπούσα μιας και στο σπίτι μας δεν έλειπε ποτέ η μυρωδιά της σοκολάτας και γενικότερα των γλυκών. Συγκεκριμένα, θυμάμαι πάντα να γυρνάει ο πατέρας μου στο σπίτι έχοντας μαζί του κουτιά γεμάτα μικρούς γλυκούς πειρασμούς… Γι αυτό λοιπόν και με τόσες παιδικές γλυκές αναμνήσεις θα ήταν σχεδόν παράδοξο να επιλέξω άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό… 

Πιστεύεις στο ταλέντο ή χρειάζεται και σκληρή δουλειά;

Φυσικά με ταλέντο, σκληρή δουλειά, πείσμα επιμονή και θέληση μπορούμε όλοι μας να τα καταφέρουμε. Ωστόσο, είναι πολύ βασικός παράγοντας το να αγαπάς αυτό που κάνεις, για να θες πραγματικά να εξελίσσεσαι και να βρίσκεσαι πάντα μέσα στην εποχή.

Θα πήγαινες σε reality ζαχαροπλαστικής;

Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγεις μπροστά και να αναδείξεις το ταλέντο σου. Όπως για παράδειγμα ένα reality ζαχαροπλαστικής. Ίσως αν και εγώ δεν μπορούσα να δείξω μέσα από τα μαγαζιά μου τη δουλειά μου, να είχα πάει σε κάποιο από αυτά.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της ζαχαροπλαστικής τέχνης;

Αρχικά, αν θα μπορούσα να συμβουλεύσω κάτι τα νέα παιδιά θα ήταν πως αν το αγαπάνε πολύ, να μην το βάζουν κάτω. Επιπλέον, να παλέψουν για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μας από το να κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε. Εξάλλου καλώς ή κακώς η δουλειά μας τρώει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις μια δουλειά που δεν σε εκφράζει. 

Ποια στοιχεία κάνουν τα brand σας να ξεχωρίζουν; 

Όταν προσπαθείς γι αυτό που αγαπάς, φροντίζεις να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι, χρησιμοποιείς τις καλύτερες πρώτες ύλες, σκέφτεσαι πρωτότυπες ιδέες και κάθε μέρα το εξελίσσεις όσο περισσότερο μπορείς, χωρίς ποτέ να τα παρατάς και έτσι τα προϊόντα σου είναι πάντα πρώτα. Εγώ αυτό πιστεύω πως με έχει βοηθήσει και με έχει κάνει να ξεχωρίζω. 

Τι γίνεται ωστόσο με την έμπνευση…;

Πράγματι θα πρέπει και παράλληλα συνεχώς να βρίσκεις πηγές έμπνευσης. Για παράδειγμα για μένα θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι σε μια χώρα εκτός Ελλάδος ή και εντός, με διαφορετικές γεύσεις και φρέσκες εικόνες. Βέβαια όλα πρέπει να τα κάνεις σταδιακά. Νέες γεύσεις, νέες ιδέες για να μπορεί ο κόσμος να σε ακολουθήσει και να καταλάβεις αν αυτό το καινούριο, το διαφορετικό, έχει απήχηση στον κόσμο. Αν και τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δείχνει να το επιλέγει… 

Άρα ο κόσμος πιστεύεις ότι δοκιμάζει νέα πράγματα και δεν επιμένει στα κλασικά

Πράγματι. Έτσι κι εμένα μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα και συνεχώς να τρέχω με την εποχή. Να βρίσκομαι συνέχεια σε εγρήγορση για καινοτόμες δημιουργίες για νέες ιδέες. Ήδη και τώρα ακόμα που μιλάμε το μυαλό μου τρέχει σε νέα project και νέες ιδέες. 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το επιχειρείν στις μέρες μας;

Το να επιχειρήσεις να ανοίξεις κάτι δικό σου, θέλει πολύ υπομονή και πείσμα, γιατί πιστεύω πως είναι δύσκολο για πολλούς και διαφόρους λόγους. 

Related Posts