Madame Fraise: Επανάσταση στη ζαχαροπλαστική με μοντέρνα προσέγγιση

by admin

Συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό το 2021 ως το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της χώρας και κατάφερε να μας πείσει για την ταυτότητα του χωρίς να ακολουθεί τους κανόνες της συμβατικής βιτρίνας. Στρατηγικά τοποθετημένο σε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, στην Υμηττού 225, το Madame Fraise του Ευγένιου Βαρδακαστάνη έχει καταφέρει να επαναστατήσει στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, παρουσιάζοντας μια μοναδική εμπειρία που απογειώνει τις γλυκές γεύσεις και την ατμόσφαιρα του χώρου.

Η φιλοσοφία του είναι απλή: ποιοτικά υλικά, υψηλή αισθητική και μια μοναδική προσέγγιση στην παρουσίαση. Οι προσφερόμενοι κωδικοί αναδεικνύουν την τέχνη της γαλλικής pâtisserie, με γλυκά που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένα και καινοτόμα. Κλασικές δημιουργίες, όπως η Amande, μια premium εκδοχή της τούρτας αμυγδάλου με biscuit αμυγδάλου, bavaroise αρωματισμένη με tonka και αχλάδι confit ή το Rose Cheesecake, το οποίο συνδυάζει την ευρωπαϊκή και αμερικανική εκδοχή του cheesecake, αποτελούμενο με mousse τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και sable αμυγδάλου, εντυπωσιάζουν με την αρμονία των γεύσεων και την πολυτελή παρουσίαση.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, η Tarte Vibrato αποτελεί την ιδανική επιλογή: μια γλυκιά τάρτα που συνδυάζει την bitter 70% σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα και φρέσκα passion fruits, προσφέροντας μια ισχυρή γευστική εμπειρία που ισορροπεί μεταξύ της έντασης και της φρεσκάδας, ενώ σίγουρα «απαρατήρητη» δεν περνάει και η lemon pie, παρασκευασμένη με κρέμα λεμόνι, αέρινη ιταλική μαρέγκα με lime και δροσερό compote λεμόνι με δυόσμο.

Η τεχνική του ghost pastry shop αναδεικνύει τη σημασία της σωστής θερμοκρασίας και της ακρίβειας στη μέτρηση των υλικών, δύο παράγοντες που είναι κρίσιμοι για την επιτυχία των γλυκών τους.

Η εμπειρία όμως του Madame Fraise δεν περιορίζεται μόνο σε γλυκά, καθώς το ζαχαροπλαστείο έχει φροντίσει να προσφέρει και επιλογές για το πρωί, με γαλλικό πρωινό που περιλαμβάνει αλμυρές και γλυκές προτάσεις.

Madame Fraise/Noble Pastry, Υμηττού 225, Αθήνα, Τ: 211 – 4186086

Related Posts

Leave a Comment